Moved on
Door: Michael
Blijf op de hoogte en volg Michael
20 Oktober 2008 | Nieuw Zeeland, Whangarei
Good day everyone,
Hoe gaatie daar? Hier gaat het wel goed. Ik ben verder naar het zuiden gegaan en ik zal even vertellen waarom.
Het sollicitatiegesprek ging niet verkeerd, maar de mensen in de bar daar waren een beetje op zichzelf en het was maar een kort gesprek. Ik ben later die dag nog even het dorp daar ingegaan en ben toen terug naar Paihia gegaan. Daar ben ik die avond gaan vissen in de haven, waar Felix ook aan het vissen is. Een jongen uit Duitsland van mijn leeftijd die rond aan het reizen is met zijn vriendin. We raken wat aan de praat en spreken af om de volgende dag weer samen te gaan vissen.
Donderdagmorgen was het echt kloteweer, alleen maar regen, heel de morgen. Ik blijf op bed liggen tot half 11 haha. Daarna ga ik wat ontbijt maken en rond half 1 is het opgeklaard. Ik ga even het dorp in om wat boodschappen te doen als ik op de terugweg Felix tegenkom die mij net wou gaan bellen. We pakken onze spullen en om 4 uur zijn we in Russell aan het vissen. We hebben een paar mooie beten en een paar honderd vissen komen steeds naar boven om te eten en duiken dan weer weg. We zitten even te vissen als er 3 jongetjes uit Australie komen, ook om te vissen. Best wel gezellig. Rond 9 uur gaan we terug en ik ga naar bed.
Vrijdagmorgen is het ook alleen maar regen en rond de middag ga ik alleen naar Russell om wat te vissen. Ik krijg een telefoontje van de man uit het restaurant waar ik gesolliciteerd heb met de mededeling dat hij iemand anders aangenomen heeft, maar dat ik over 2 weken een weekend kan werken. Ik zeg dat ik daar niet voor blijf hangen in Paihia en sla het aanbod af. Het waait erg hard in Russell en ik besluit terug te gaan naar Paihia. Op de ferry hoor ik 2 mensen Nederlands praten en ik meng mezelf in het gesprek. Het zijn Jan en Dyana, een koppel uit Nederland die de wereld rond aan het reizen zijn. Ik vraag ze wat ze gaan doen en ze zeggen dat ze morgen naar het zuiden gaan. Ik vraag hen of ik misschien mee mag rijden tot aan Whangarei, daar woont Earl die ik op het vliegveld heb leren kennen. We spreken de volgende dag om 10 uur af in het dorp en ik ga vanavond de bar in omdat ik morgen ga. Ik zit met de groep uit Auckland lekker in de bar als mijn moeder belt. Leuk om haar weer te horen. Ze brengt me weer even op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de prelaat van dinterstraat. Ik hoor dat ze niet meer alleen woont..;) Daarna ga ik weer terug de bar in als mijn vader even belt. Ik spreek hem even en hij belooft de volgende dag te bellen. We zitten in de kroeg lekker wat bier te drinken als Matt, de Amerikaan, opeens aan me vraagt of we dalijk met zijn alleen (2meiden, hij en ik) naar het strand gaan. Hij zegt dat hij een verrassing heeft. ' It's 2 inches long and hard to swallow' zegtie. 'And you're from the Netherlands so you must know!' . Ik heb wel een vermoeden en dat vermoeden blijkt correct, want ze gaan een joint roken op het strand. Ze vragen een paar keer of ik meedoe maar ik zeg nee. Ik heb dat thuis niet gedaan en ga dat ook zeker niet hier doen. De zee is prachtig, de maan schijnt op het water en we kletsen nog wat voordat we teruggaan naar het hotel.
Zaterdag zit ik in de auto als ik naar Whangarei wordt gebracht en adn belt mijn pa. Lang niet gehoord dus leuk om weer bij te kletsen. Tegen de tijd dat we klaar zijn met kletsen ben ik in Whangarei, gelukkig want de rijkunsten van Dyana zijn niet optimaal haha. Ze zetten mij af bij de hostel, ik bedank hen en boek een kamer voor 3 nachten. Als ik de keuken inloop zit er een oudere man en hij is volgens mij niet helemaal bij zijn volle verstand. Ik vraag of er hier ergens een lokale krant is omdat ik voor werk wil gaan kijken en hij zet me af bij de kiosk waar ze die krant verkopen. Terug bij de hostel leer ik Steve kennen uit Duitsland en na rond de middag gaan we een wandeling maken, naar een lookout-point. Je hebt vanuit hier een fantastisch uitzicht over de stad en de zee. De stad is best groot maar het uitzicht is heel mooi. Het was 1,45km en we hebben er ongeveer een uur op gedaan, want de route naar het punt was best wel steil, maar wel mooi, midden door de bossen. Daarna ga ik een boterham eten als diner en blader door de krant. Ik zie 2 advertenties die me wel aanspreken. 1 is voor in een cafe, maar hij had al iemand gevonden. De andere was op een boerderij, maar hij zocht iemand voor langer dan een half jaar en ik blijf hier geen half jaar in deze stad. We kijken die avond een film en duik dan mijn bed in.
ZOndag ga ik ontbijten rond 10 uur en neem nog wat geroosterd brood rond 12 uur. Steve en ik vragen aan Nate, een Amerikaan, of hij mee gaat, een wandeling maken naar een waterval. We lopen om kwart over 1 aan en rond half 4 komen wij bij de waterval. We rusten hier even uit en lopen dan om 4 uur weer terug. Mooie fto's gemaakt en ik zal ze snel op internet zetten. Die avond maak ik Chicken Tonight en dat eet ik vanavond ook. We kijken nog een film en ik heb onderweg een wandelstok gemaakt, die ik nu met een mes aan het bewerken ben.:)
Het is nu maandag en ik ben net met Delphine, een Frans meisje, de stad in gweeest op zoek naar een baan. Ik heb in een klein cafe gesolliciteerd en ze belt me vanavond terug. De man van onze hostel had me een paar namen van kroegen gegeven die mensen zochten en ik ben binnen geweest bij de enige die open was rond dit tijdstip. Hij zocht iemand voor langer dan een half jaar dus dat schiet ook niet op. Ik ga vanavond nog even terug de stad in om te vragen. Ik heb ook een IRD nummer aangevraagd dus dat is ook geregeld binnen 10 werkdagen. We gaan dalijk eten koken en dan kijk ik wel wat ik vanavond nog meer ga doen. Ik kan niet echt vissen hier, dus dat is wel klote. Misschien gaan we wel zwemmen, kijk wel even.
Ben even een jachtwinkel ingegaan en heb daar even met een jager gepraat. HIer is de jachtgrond gemeenschappelijk en je kan voor 300 dollar je jachtpapieren halen. Kleine theorietest en ze kijken of je met een wapen om kan gaan en je kan in een halve dag al je jachtakte hebben. Ik ga proberen of ik een keer met een jager mee kan, lijkt me wel leuk want dat moet ik ook een jaar missen.
Jaah, daar zit je dan in Nieuw Zeeland. Ik heb het hier goed naar mijn zin, zekers te weten. Vind het wel lekker, even niets aan je hoofd hebben, jezelf nergens druk over maken en doen waar je zin in hebt. Dat gaat dalijk wel veranderen als ik een baan heb maar toch. Het is hier allemaal zo mooi en iedereen is kei aardig. Ik ga het hier zeker wel goed naar mijn zin hebben. Hoop dat ik deze week een baan vind, zodat ik een jaar kan blijven. But...
there is still someone on my mind I can't stop thinking of. Hope I can miss her for a year ...
20 Oktober 2008 - 14:44
Piet Van Oorschot:
michael ik lees dat jee een baan zoekt moet toch eigenlijk niet zo moelijk zijn als ik de verhalen hoor maar die hoor je hier daar heb je daar niet zoveel aan misschien niet te kieskeurig zijn ? IN IEDER GEVAL HEEL VEEL SUCSES EN MAAK ER IETS MOOIS VAN PIET -
20 Oktober 2008 - 15:02
Manuela:
Goh Michael, nu maak je me wel heel erg nieuwsgierig met die laatste zin van je mooie verhaal. Vertel, vertel ... Ken ik ze? Ik kan er maar één bedenken die het kan zijn ... HET IS VAST JULLIE MAM ... We houden haar hier vanuit de winkel wel in de gaten hoor. Maar ze 'doet' het goed. Verder wens ik je veel succes bij het vinden van een baan. We lezen wel in je verhaal of het je gelukt is. Groetjes hier vanuit de beste boekhandel van Gemert ... -
20 Oktober 2008 - 17:11
Tonnie:
hoi michael
ja jongen als je een jaar daar wilt blijven zal je geld moeten hebben.want zonder kom je ook niet ver,maar ben blij omte lezen dat het je goed gaat.en dat je het er naar je zin hebt,zou zonde van de reis zijn als je de zin niet had.en je kunt er ook jumping springen.zoals ik de c dvan crisjan kijk lijkt mij dat kei gaaf.maar je moet niet naar beneden kijken lol.verder de groetjes je maakt het goed en dat is fijn om te lezen .voor iedereen.groetjes kees en tonnie -
20 Oktober 2008 - 21:03
Patricia:
Zo ik wil toch wel ff kwijt aan je dat ik (Ook al ben ik maar een "nichtje) toch wel heeeeel trots op je bent dat je aan het strand de joint hebt afgeslagen ...super van je jongen, dat je je niet mee hebt laten gaan met de anderen...Echt kei en kei goed van je kanjer.... -
21 Oktober 2008 - 00:32
Ikke Zelf:
Heey allemaal, ik heb mijn foto's geupload naar www.freewebs.com/michaeloorschot ...
Owja, en ik heb mijn haren geknipt haha -
21 Oktober 2008 - 19:40
Sherilyn:
Heey michael!
mooi dat het je bevalt daar in nieuw zeeland.
heel veel plezier daar!
ik hoop je snel weer een keer te zien in time out haha.
Groetjes -
21 Oktober 2008 - 19:46
Jasper:
Hey michael, hopelijk vind je snel een baan daar, zou je toch nodig hebben als je daar nog een jaartje wil blijven hangen ;) Vind het super om te horen dat alles nog steeds naar je zin is. Veel plezier de komende tijd en hoop snel weer wat te lezen!
PS. Dat kapsel kan echt niet! haha :P -
22 Oktober 2008 - 21:11
Theo:
Hé Michael,
na een weekje vakantie afgelopen week (Mallorca) heb ik weer wat bijgelezen. Ik begrijp dat je je prima vermaakt, maar dat je je ook enige zorg maakt over het vinden van werk. Het valt me op dat je m.n. of alleen in de horeca iets zoekt. Is er daar niets anders? Ik ben ervan overtuigd dat je snel iets zult vinden en ben natuurlijk benieuwd waar je terecht komt. In ieder geval succes ermee.
Hier gaat alles goed. Elise is druk met lezen en schrijven en rekenen; ze leest inmiddels al behoorlijk goed. Niels houdt zich voornamelijk bezig met tractoren, maiskneuzers, vrachtwagens, bouwen met lego en dat soort dingen. Maar hij vindt ook wel interessant wat zijn zusje allemaal doet, dus zijn naam schrijft hij ook al. Claudia is druk met het huis en ik met allerlei andere dingen. Daar vertel ik je nog wel eens over.
Ik ga je binnenkort even bellen, dan kunnen we wat bijpraten.
Heel veel groetjes, ook van Claudia, Elise & Niels en een een likje van Takkie.
Theo
Ps Claudia en ik zijn overigens ook wel benieuwd naar 'de vrouw' op wie je in je laatste zin doelt. Alhoewel je mama natuurlijk wel zult missen, denken wij dat je op iemand anders doelt. Ook dat hoor ik nog wel. -
23 Oktober 2008 - 11:51
Pa En Oma :
ho michael ik hoor dat het goed gaat vissen en je ander hobby jagen tegen gekomen alles wat je hartje wil en de gezelligeheid groetje van ons wij houden van je daaaaaaaag