Een van de laatste keren... - Reisverslag uit Richmond, Nieuw Zeeland van Michael Oorschot - WaarBenJij.nu Een van de laatste keren... - Reisverslag uit Richmond, Nieuw Zeeland van Michael Oorschot - WaarBenJij.nu

Door: Michael

Blijf op de hoogte en volg Michael

24 Maart 2009 | Nieuw Zeeland, Richmond

Ja, ik weet het. Het zal misschien raar klinken maar dit zal een van de laatste keren worden dat ik iets online ga zetten. Ik heb namelijk vandaag besloten, na wikken en wegen, na een paar rare weken dat het tijd voor mij is om naar huis te gaan. Ja, je leest het goed. Ik kom snel naar huis.

Ik heb de laatste paar weken gewerkt en verder eigenlijk neit veel gedaan. Ik heb bij leuke mensen in huis gewoond, maar deze mensen waren meer met hun PC's en laptops bezig dan met andere dingen en ik verveelde me regelmatig. Ik ben wel verschillende gezellige dingen gaan doen met Angelique's dochter Shanna. ZO zijn we regelmatig naar de film geweest, weze zwemmen en wandelen en dta was allemaal wel tof. Ollie ( de vriend van Angelique) werkt met me mee en hij is een verhaal apart. Lastig geval haha... Maar hij gaat met me mee werken en we hebben ook wel lol samen. Klinkt allemaal toch niet zo verkeerd, ik bedoel de zon schijnt hier nog eidere dag e overdag is het rond de 20 graden onder een brandende zon. Klinkt echt niet verkeerd.

Oké, de reden dat ik naar huis kom is de volgende. Ik heb eens zitten kijken hoe mijn komende tijd eruit gaat zien hier in Nieuw Zeeland. Ik zou nu blijven werken tot halverwege mei, dan zou ik 2 weken naar een vriend van ons pa en ik gaan iets naar het zuiden en daarna zou ik mijn wegg aan zoeken naar Auckland, vanwaar ik rond eind juni naar huis wou vliegen. Nu is het 's morgens ijskoud, het werk bevalt me aan de ene kant wel want je bent lekker de hele dag buiten en je verdiend daar geld mee. Maar het is ook veruit het zwaarste werk dat ik ok gedaan heb. Je hebt een grote zak voor op je buik hangen en die moetje vol met appels doen en dan die appels in een grote houten kist doen van een Kuub (1x1x1 meter = 1m³) en dat gaat je echt in de schouders en de rug zitten. Verder heb ik het gevoel dat k hier nu wel klaar ben. Ik ben lang genoeg van huis geweest en ik ben er echt wat mee opgeschoten. Ik vind dat ik veel geleerd heb, veel nieuwe mense leren kennen, veel vrienden gemaakt maar nu is hetw eer tijd voor de oude vrienden en voor mijn familie. Deze jongen komt naar huis en hij is trots op zichzelf dat hij dit allemaal gedaan heeft.

Ik heb wel lang zitten twijfelen voordat ik eindelijk zoiets had van ja ik ga. Ik zat lang te denken dat ik dan als ikt huis was misschien wel weer terug wou en niet kon wennen in Nederland. Heb ook een paar verontrustende dromen gehad hier, dat ik droomde dat ik weer thuis was en dat ik weer terug naar Nieuw Zeeland wou. Nu droom ik de laatste tijd dat ik thuis ben n dat ik ga jagen met ons pap, eten kook voor ons mam en op stap ga met Rick en ons pap en dat ik weer aan het boulen ben. Ik mis thuis...

Mijn plan voor komende tijd is deze week afmaken met werken, daarna ga ik naar onze vriend in het zuiden, waar we ook mee zijn wezen jagen. Ik blijf daar een week en dan kom ik terug naar Nelson, daar ga ik mijn verjaardag vieren bij Lisa en Jack (2de mama en broertje). Na mijn verjaardag rijd ik naar het Noordereiland waar ik nog naar mijn vriend in Whangarei ga en naar Earle, de Schot waar ik in november een tijdje bij gewerkt heb en dan probeer ik om 20 april naar huis te komen. Ik wou eigenlijk op mijn mama's verjaardag binnen komen gelopen als cadeau maar ik kan niet meer zo lang wachten. Dan krijg je je cadeautje iets eerder mama...;)

Dus nu weten jullie allemaal dat ik over een tijd naar huis kom en dat ik blij ben dat ik weer naar huis kan. Nu moet ik alleen op het werk nog even verzwijgen dat ik ga tot woensdag, want dan krijg ik betaald en ik moet hier in huis nog even daar over praten. Ollie gaat namelijk met mij mee werken en als ik stop kan hij ook niet meer werken dus ik ben benieuwd hoe hij het op gaat pakken. Ach, we zien wel. Vanavond gaan we lekker pokeren en dan gaan we lekker nog 4 dagen werken en dan is het alweer bijna tijd om naar huis te komen!!

Ik laat nog wel iets weten wanneer ik weer thuis ben en hoe het met mijn verjaardag was gweeest. Misschien voor die tijd nog wel, we zullen zien he;)

Groeten vanuit Nieuw Zeeland. Ik ga even mijn zaakjes regelen..:)

• 24 Maart 2009 - 09:03

Tonnie:

hoi michael
    ik denk dat er vele blij zullen zijn dat je naar huis komt.maar voor jou is het belangrijkste dat je dit allemaal hebt meegemaakt.ook wat het denken betreft,en wat je zelf wil.en inderdaad ik vind het knap dat je het zo hebt gedaan jongen.
    als jij je dromen over thuis hebt is het inderdaad verstandig,en dat niet alleen ik denk dat je daar klaar bent.voor je geest en nu hier verder kunt gaan.
    maar dan ook werken lol.
    groetjes kees en tonnie