Verveling?! Ja, verveling
Door: Michael
Blijf op de hoogte en volg Michael
13 Maart 2009 | Nieuw Zeeland, Richmond
Heey allemaal,
hier weer een woordje van Michael;) Ik heb weer even de tijd en zin gevonden om weer een verhaaltje te gaan typen haha.
Ik heb echt moeite om mijn dagboek hier bij te houden, laat staan online.. Ik moet hier nog van de 26ste van Feb bijwerken, nu heb ik in die tijd niet zo heel veel boeiends gedaan dan zoeken naar een baantje maar toch, ik moet dat toch eens wat beter bij gaan houden.
Ik zal jullie weer op de hoogte brengen van wat sinds de laatste keer allemaal gebeurd is en wat ik allemaal gedaan heb..:p
Pff ik zie net dat 12 Feb de laatste keer is dat ik wat online gepost heb. Sorry for that!!
Ons tripje in de bergen was geniaal! Echt gaaf, met een helicopter afgezet worden in the middle of nowhere, je hoort en ziet geen mens, auto, niets. Echt relaxed. Tentje opgezet en het is een beetje mistig dus we besluiten te wachten totdat de mist opgetrokken is en dan gaan we jagen. We beginnen te lopen van de tent weg, ik draag een kleine rugzak, mijn pa een geweer en verrekijker, Gernot, onze Duitse vriend en gids, draagt ook zijn geweer, verrekijker, rugzak en wandelstok. Hij heeft meer bij dan ons en met een stok loopt het inderdaad handiger. Na een half uurtje zie ik de eerste gems staan op enkele honderde meters. Mooi, ik zie alleen maar de silhouet en wijs hem aan aan de grote, wijze jagers. Ze bekijken hem maar de gems loopt weer weg. We sluipen nog wat rond maar zien verder niet veel meer. DIe avond liggen we ergens te kijken als mijn pa en Gernot een gems zien op bijna een kilometer en besluiten er heen te lopen. Het is langs een bergwand en het ziet er best wel gevaarlijk uit. Dit is nog eens anders jagen dan vanaf de hoogzit. Hier moet je echt werken voor je wild, wat best goed is. Het is ook echt goed voor je haha, je bent de hele dag in beweging. De gems is dus niet veel geworden en ik zie pa en Gernot niet meer. Het begint al donker te worden en ik heb nog een half uur, drie kwartier terug te lopen nar het kamp,zonder lamp en tegen de berg op dus ik besluit vast aan te lopen. Best wel gevaarlijk, want je hebt overal van die gaten in de grond zeg maar, tussen 2 rotsen. Kom verder oke thuis, als ik bijna boven ben dan zie ik de zaklampen van pa en Gernot dus niets aan het handje.
Volgende dag krijgt pa een paar kansen op gemsen en we zien er echt veel en lopen ongelofelijk ver. De uitzichten zijn supermooi. We zitten ook echt wel hoog. Die avond ben ik aan de beurt. Het mooiste moment, volgens mijn pa, was dat we die avond achter de tent omhoog liepen. We liepen tussne de rotsen door, want we jagen op een oude gletsjer. Dan, een paar honder meter boven ons, tegen de horizon op een grote rotsblok kijkt een gems op ons neer. Echt mooi om te zien!
De volgende dag worden we verplaatst, maar in de morgen persen we er nog een klein jachtje uit. Gernot en ik lopen naar links en mijn pa gaat naar rechts, naar waar hij de eerste dag die gems achterna gelopen heeft met Gernot. Na een anderhalf uur zien Gernot en ik mijn pa iets naar beneden dragen en zien dat hij een gems geschoten heeft. Hoera! We hebben het schot niet gehoord, dat komt omdat mijn pa aan de andere kant van de berg naar beneden schoot. Zoiets wat we hier gedaan hebben moet je een keer meegemaakt hebben. Gernot en ik klimmen helemaal tegen de berg op en zien over de berg de gletsjers in de opkomende zon. Dat is een prachtig uitzicht en god, wat is het hier prachtig. Gernot zegt dat ik maar vast naar beneden moet lopen, hij komt er zo aan. DUs ik gewoon naar benden gelopen, na een 20 minuten begint Gernot pas en als ik 10 minuten later kijk, loopt hij weer vlak achter me. DIe man wordt 60 dit jaar maar hij heeft een conditie van een 20-jarige (een actieve 20-jarige, ik kan hem van zen lang zal ze leven niet bijhouden;)).
Terug bij het basiskamp alles inpakken en als de helicopter komt heeft hij slecht nieuws. Er komt regen aan de komende dagen en we besluiten om te gaan en over een paar dagen weer terug te komen.
2 dagen later is het weer niet helemaal 100% maar we hebben afgesproken om ingevlogen te worden dus wij door de dikke regen naar de helicopterlandplaats. Na een half uur wachten worden we weer afgedropt op een andere plaats en het is hier kei mistig. Je ziet bijna niets. ROnd de avond klaar het wat op en Gernot en ik gaan nu samen jagen en mijn pa alleen. Ik heb namelijk nog geen kans gehad en niets geschoten dus nu is het mijn beurt:)
Ik heb een eigen geweertje nu, een .222, klein kaliber maar retesnel. SChiet fijn, heb ik gemerkt na het inschieten. Die avond lopen Gernot en ik wat rond maar het wordt weer snel mistig dus we besluiten terug te gaan. Mijn pa is nog niet terug maar hij heeft een gevaarlijke weg genomen, vertelt hij later. Ja, je moet hier echt uitkijken, want als hier wat gebeurt, je hebt geen bereik en met de helicopterpiloot is afgesproken dat hij ons over een paar dagen pas weer komt halen.
De volgende morgen gaan Gernot en ik samen weer jagen en besluiten deze keer iets verder telopen als waar we gisteravond gebleven waren. We zien al 2 jonge bokken op een afstandje maar die zijn te ver weg en we besluiten om een andere kant op te gaan. Daar gaan we een tijdje zitten, maar het wordt weer mistig:( We wachten even en de mist trekt weer weg, yeey! Lopen een eindje naar waar we op het begin waren en daar zien we een gems met kalf staan. Mooi om te zien, zo op een paar honderd meter en ze zien ons niet goed of hebben nog nooit mensen gezien want ze blijven ons een lange tijd aan staan te kijken. Net op het moment als zij achter de berg gaan en we willen verder, staat er 100 meter voor de plaats waar die andere gemsen stonden, nog een gems met een kalf. OOk zij weten niet wat we zijn en blijven een tijdje staan. Gernot zei dat als er gemsen in de buurt zijn, dat de bokken nooit ver weg kunnen zijn. Dus we besluiten om naar de gemsen toe te sluipen en we vinden een mooie zitplaats, om te wachten op een bok. We kijken op de gems met kalf neer als zij zich ergens neerleggen in de schaduw, voor de opkomende zon en ik ga boven op een richeltje liggen, wachten op een bok. Alles heb ik klaarliggen, de verrekijker ligt lekker aan de kant, ik heb mijn rugzak voor me liggen om op aan te leggen en alles ligt goed. Gernot besluit om even gaan te slapen en ik moet hem maar wakker maken als ik wat zie, en als ik daar geen tijd voor heb wordt hij wel wakker van het schot zeidie. Dus na een kwartiertje komt er een bokje omhoog gelopen, op zo'n 150 m. Dus ik maar Gernot wakker en hij zet zijn bivakmuts op en komt naast me zitten. We zien de bok op 100m weer voor me staan, hij staat breed, ik leg aan en schiet hem net achter de voorpoten door de longen. Net nadat ik geschoten heb, zie ik de gems steigeren, hij springt achter de berg naar beneden en we hebben hem geraakt! Hoera, voltreffer!! Na een half uur gaan we kijken bij de gems en hij ligt ongever 20m van waar ik hem geschoten heb, morsdood op de grond. Yeah, mijn eerste gems is een feit!! Ik wil graag de huid hebben en we stropen hem af, nemen wat vlees van het beestje en de rest laten we liggen voor de kea's (soort papegaai die hoog in de bergen leven). We hebben mijn pa van te voren ook 4x horen schieten dus verwachten dat hij ook wat heeft. We lopen terug naar het kamp waar mijn pa al ligt te slapen en zien zijn bokkehoofdje op de rots staan. Hij heeft ook een bokje, hoera! Maken hem wakker en laten hem ook mijn hoofd zijn. Mooie dag.
Volgende dag gaan we allemaal apart jagen maar er gebeurt niet veel. Ja, mijn pa schiet WEER een gems haha:p Hij heeft er nu al 3 en hij isgoed bezig die man;) We horen Gernot een keer schieten maar de mist komt weer opzetten en we zien Gernot de rest van de dag niet meer. De volgende dag regent het en we worden die morgen opgehaald. Het is maar goed dat hij nog even kon komen, anders hadden we nog 3 dagen in de bergen moet zitten, waar we dus geen zin in hadden..;) Want het is daar maar koud, de eerste nacht had het zelfs gevroren!
ALs we Gernot thuis afgezet hebben, vraagt hij ons over om die avond te komen eten daar. We gaan daar eten en hebben een leuke avond. Hij zegt dat ik daar wel een tijdje mag komen wonen, wat mee werken en dan jagen;) DUs dat ga ik zeker doen, nadat ik geld verdiend heb want ik heb bijna niets meer.
Gaan de volgende dag naar Christchurch, laten per ongeluk wat kleren hangen in Hokitika in het hostel. Haha, wat een gaperds. Als we in Christchurch zijn, besluiten we om door te rijden naar Kaikoura, want we willen wat gaan vissen. ALs we eenmaal daar zijn, is er helemaal geen plaats in geen een hostel:( Tjeetje zeg, moeten we of terug of nog 150km verder. We besluiten om verder te gaan en in Picton gaan we die avond watop stap. Is geen zak te doen, maar nemen een pilsje met een Duits meisje en slapen daarna met 22 mensen op 1 kamer. Wat een ellende haha. Volgende dag ga ik met vrienden afspreken, Emma en Toby, die ik in Auckland heb leren kennen. Pa gaat wat wandelen en doen en wij gaan lekker naar het strand met Nadine en Suze. Het water is maar koud hier en we gan wat overgooien enzo en er zijn een heleboel zandkastelen, want het was een wedstrijdje daar. Ook leuk om te zien maar teurg bij het hostel van Emma en Toby begint het pas. We houden een waterballonnen gevecht! Emma, Suze en ik. Suze met haar mooie witte shirtje... Dat moeten we vaker doen haha. Ik heb alleen geen foto's genomen voor de nieuwsgierige onder jullie;) Helaas!!
We gaan de volgende dag wat vissen maar het is niet veel. We vangen wel vanalles maar het is niet echt goed geregeld vind ik. Stomme boot...:P We gaan die middag terug naar Nelson, en dat is maar goed ook want ik zou Melanie wel weer willen zien.
Wat kunnen dingen toch tegenvallen zeg! ALs ik de meidne weer zie dan is er veel veranderd lijkt het wel. Het is net of je je ergens teveel op verheugd, waardoor het altijd tegenvalt. Het viel dus ook tegen en de chemie tussen de meidne en ik is wweg. Best wel jammer, want we hadden een supertijd met zen allen. Ach, we vermaken ons toch wel, maar niet meer als eerst;) DIe avond hebben we een BBQ bij Lisa en mijn pa wil de volgende dag nog gaan jagen dus hij neemt mijn auto mee en gaat. Ik ga de Weduwnaar lezen, van KLUUN, en dat is echt een mooi boek. Aanrader voor de lezers onder jullie!
Verveel me die dag en die avond is er grote BBQ met veel mensen uit hostle en Jen, de Canadese. VInd het leuker om haar weer te zien dan de meiden uit de USA.
Volgende dag komt me pa weer terug en de dag later moet hij weer naar Nederland gaan. Dat is wel jammer, we hebben samen een goede tijd gehad, hebben veel leuke dingen gedaan, maar ook wat conflictjes gehad, maar dat hou je toch denk ik he;) Haha, ja ons pap en ik, ik hou verekkes veul van hem, maar soms hebben we gewoon ff onze dingen haha. Maakt ook niet uit, want dat mag de pret niet drukken.
We nemen afscheid op het vliegveld en als mijn pa wegvliegt, rijd ik weer weg, op zoek naar een baan. Ga naar de Nederlanders in Richmond, Angelique, Ollie en Shanna. Besluit om een tijdje bij uhn te gaan wonen en gebeurt niet veel de eerste dagen. Ga wat werk zoeken met Ollie en op maandag de 2de vinden we een baantje op de boomgaard waar ik eerst ook gewerkt heb. De 3e beginnen en we beginnen met peren plukken. Het werk is best zwaar, je hebt een soort grte buidel voor je buik en die hangt net als een rugzak op je schouders zeg maar, met die bandjes dan. Als je die eens volhebt met peren, dan loop je wel voorover gebukt. Ja het is geen lichte arbeid. Maar het zou goed geld moeten zijn en we leren nog dus de eerste 3 dagen hebben we gemiddeld $90 per dag. Vrijdag regent het en hebben we een dag vrij en zaterdag zouden we eigenlijk moeten werken maar dat wisten we niet dus daar kregen we maandag wta shit over. Maandag, dinsdag en woensdag gewerkt en toen kregen we te horen dat we een week vakantie haddne, omdat de volgende appelsnog niet rijp waren en dus zit ik nu maar thuis. Wou eigenlijk naar Hokitika om wat te gaan werken en jagen met Gernot en zijn vrouw maar als ik hem bel zegtie dat ik maar moet komen. Vraagtie wanneer, zeg ik morgen. Ik ga morgen de bergen in met Bruce zeidie, en ik kon helaas niet mee dus ik besluit maar om hier wat rond te hangen. Ik heb me hier de laatste 2 weken wel verveeld, want als Angelique van het werk terugkomt, kruipt ze achter haar laptop, Ollie zit achter zijn computer en Angelique's dochter Shanna, zit ook de hele tijd achter de laptop. Ik ga dan maar wat op de bank hangen en speel maar wat schaak op mijn Nintendo DS, ja die heb ik ook eentje gekocht, wou wat meer schaken en omdat niet iedereen dat kon heb ik maar spelletje gekocht;) En ja, vandaag verveel ik me weer rot. Ik ga maar wat wachten totdat Shanna uit school is en dan gaan we een stukje wandelen. Dus moet 3 uurtjes wachten, maar we zien wel. Het zonnetje schijnt weer en het wordt weer warmer, gelukkig. 2 nachten geleden lag ik 's nachts gewoon te rillen, zo koud was het. Ja, het begint hier af te koelen en over 2 weken gaat de klok hier een uur terug, dus dan wordt het 's avonds weer een uur eerder donker. Ik ben benieuwd...
Ik denk wel vaker aan thuis. Afgelopen maandag, toen onze baas een beetje boos was, dacht ik als hij me nu ontslaat, dan ga ik naar huis ook. Zou het niet erg vinden om weer even thuis te zijn:) Maar ik ben niet ontslagen dus ik maak lekker het seizoen af tot half mei en dan ga ik naar Gernot en Gisela en misschien dat ik dan nog een adresje gevonden heb waar ik kan gaan werken, in het zuiden van het Zuidereiland. Misschien dat ik dat wel doe, kan ik nog mooi een paar weken skien voordat ik weer naar het dan warme Nederland kom.
Vanuit het warme Nieuw Zeeland wens ik iedereen de groeten.
Ik wou ff aan ons mam, pap en onze Rick laten weten dat ik kei veel van hun houd!
Kusjes:)xxx
Vanuit het warme Nieuw Zeeland wens ik iedereen de groeten.
Kusjes:)xxx
12 Maart 2009 - 23:29
Tonnie:
hee michael
dat was nog eens spannend
om te gaan schieten op dieren.en heb je de huid aan onze henny meegegeven
anders moet je die op sturen.onder een andere naam.kunnen ze je niets maken.of mogen jullie daar schieten.heb onze henny nog niet gezien.
oja en per boot op sturen is goedkoper lol.
ondanks dat jij je dagen soms verveeld maak je toch heel veel mee.
wij zitten hier in de regen.is ook lekker he.
dag in dag uit..en als jij terug komt hebben wij hier zomer.hoop ik dan he.maar geniet ervan michael.groetjes.
kees en tonnie.
x x x x x x x x x x x x x