Op ontdekkingsreis - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Michael Oorschot - WaarBenJij.nu Op ontdekkingsreis - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Michael Oorschot - WaarBenJij.nu

Op ontdekkingsreis

Door: Michael

Blijf op de hoogte en volg Michael

05 Oktober 2008 | Nieuw Zeeland, Auckland

Zo beste mensen,

Vrijdagavond ben ik om 5 uur gaan slapen omdat ik kei kapot was van het tijdreizen hier naar toe. Was gistermorgen dan ook om 6 uur al klaarwakker. Ik verveelde me kapot en zat echt uit te kijken naar maandag, want dan zou ik naar de Bay of Islands. Ik sta op en om half 7 loop ik met mijn grote rugzak en al door de stad te kuieren, omdat ik mijn kamergenoten nog niet gezien had en omdat ik mijn spullen niet onbeheerd achter wou laten.

Ik heb ergens een ontbijtje gepakt en loop dan naar de Sky Tower, een 392 meter hoog gebouw midden in de stad. Het is best wel zwaar, met die grote rugzak en dan steil omhoog en omlaaag lopen. Ben toch blij dat ik goede schoenen heb gekregen van opa en oma:) Ik loop naar Myers park, dat is van de Sky Tower helemaal terug langs mijn herberg af en naar Myers Park. Daar een rondje gemaakt maar ga weer terug richting Sky Tower. Even kijken waar maandag mijn bus vertrekt en dan loop ik alleen maar naar beneden, tot ik in de haven ben aangekomen. Daar sta ik op de kade wat voor me uit te staren, totdat ik onder water een paar grote vissen zie, vast tegen de kant. Onbegrijpelijk en het water is helder hier.

Ik wil terug naar mijn herberg lopen als ik langs een bord kom met omliggende eilanden. Bij het eiland dat het verste weg ligt, staan mooie fotos bij van bergen en stranden dus ik denk ik ga dat eiland even verkennen. Retourtje gekocht en om 10 uur zat ik op de boot. Ik ga boven op het dek in de zon zitten en even later komen er 6 jongeren voorbij. Ik hoor ze praten en ze komen niet uit Nieuw Zeeland dus ik begin tegen iemand aan te praten. Blijken het ook allemaal backpackers te zijn. Tobias (23) uit Denemarken, Emma(29) uit Engeland, Matt(26) uit Amerika, Megan(20) en Manon(24, was vandaag jarig) uit Canada, Jamie(26) uit Wales en Gavin(42) uit Nieuw Zeeland. We kletsen wat en tegen de tijd dat we bij de haven van Waiheke Island zijn aangekomen vragen ze of ik met hun mee op wil trekken. Ik zeg ja en we stappen samen van de boot af. Staat daar Max, een Nieuw Zeelander die met een Nederlandse getrouwd is en 33 jaar op Waiheke Island woont. Hij biedt aan om ons rond te leiden op het eiland in zijn bus voor 25 dollar, de meeste andere bussen vragen rond de 60 dollar. Ik wou op het begin niet mee, wou zelf wat rondtrekken daar. Ze gingen namelijk ook wijn proeven en omdat ik niet zon fan ben van wijn... Ik ga toch mee en we komen op de mooiste plekken van het eiland. Fascinerende vergezichten en een fantastisch eiland. We gaan wijn proeven en ik drink ook wat mee. Valt opzich wel mee, zoete witte wijnen. Vind alleen de rode wijn niet te pruimen!:p Max zet ons af bij een restaurantje, we bestellen allemaal wat fish and chips(friet met vis) en eten dat lekker op het strand op. Even later gaan we naar een bier- en wijnproeverij en daar si ook een kleiduivenbaan bij. Matt is ook een jager en de andere wouden het graag eens proberen. Het was een laserbaan, dus je schoot de duif niet kapot, kreeg geen terugslag en hoefde er niet een beetje voor te houden. Op het begin ging het best slecht. Iedereen schoot op dezelfde duif, 2x en als je met het eerste schot raakte kreeg je 2 punten en met het 2de schot kreeg je 1 punt. Dus 3 punten per duif. Na 10 minuten stond ik ongeveer 30 punten voor, ik had 68 punten en de andere rond de 30. Daarna kregen we rapid fire, een duif werd afgevuurd, degene die hem als eerste raakte kreeg 5 punten, de volgende 4 enz. Na 20 van deze duiven had Gavin 62 punten in totaal, Jamie had er 69, Matt had er 83 en ik had er 209 haha. Dus iedereen had zoiets van Wauw!:p Ik vond het best wel gaaf. Daarna hebben we nog wat gedronken in een loungebar en we hadden de ferry terug van 18.00 uur. We hebben nog wat gegeten in de stad, even naar een bar geweest en toen ben ik om 12 uur naar bed gegaan..;) Het is nu half 11 en ga zo even wat eitjes halen en ga dan ontbijtje maken..:)

Vanuit nieuw zeeland wens ik jullie nog een fijne dag en Aout Mourn

PS Ik heb mijn foto's op www.freewebs.com/michaeloorschot staan onder Photogallery. Op deze site staan de foto's er echt verneukt op..:( Weten jullie dat vast..:)

• 06 Oktober 2008 - 12:42

Opa En Oma :

hallo michael
    hoe gaat het en ben je op door reis
    ik lees het wel op internet
    daag

• 07 Oktober 2008 - 20:34

Patricia:

Wow gaaf, enne het straalt er echt vanaf, Je hebt het naar je zin, geniet er lekker van jongen enne wat een plaatjes heb je nu al geschoten, mooi

• 08 Oktober 2008 - 10:28

Bianca:

Heeeej lieverd!

Hoe ist daar? Mis je nu al haha!...Mja..wel fijn om te horen dat je t naar je zin hebt!

En ben je nog steeds met die andere backpackers of ben je nu alleen rond aant trekken? Trouwens wel knap dat je had gewonnen met die duiven schieten...of jah knap? Vaak geoefend he(A)!

Kerel...ik ben blij dat je t zo naar je zin hebt en hoop dat je nog veel leuke mensen leert kennen daar!....

Dikke kus...je maatje(K)(K)(K)(K)(K)(K)