reporting from sunny Paihia
Door: Michael
Blijf op de hoogte en volg Michael
11 Oktober 2008 | Nieuw Zeeland, Paihia
Heey everyone,
Het is niet echt lastig om Nederlands te praten maar het Engels went wel heel snel. Pff ik zal jullie toch maar weer een beetje moeten updaten over wat ik allemaal gedaan heb.
De laatste dag dat ik in Auckland was heb ik dus wat eitjes gehaald, maar er was geen peper en zout in onze keuken dus de eitjes smaakte niet supergoed. Ik heb ontbijt gehad en die dag was het een beetje kloteweer dus heb wat in een internetcafe gehangen en 's avonds zijn we naar een belgische kroeg geweest waar ik een lekker steak heb gegeten. het eerste fatsoenlijke eten sinds ik in Auckland aan ben gekomen. 's Avonds wouden we een filmpje pakken maar het was er toch neit van gekomen dus iedereen is maar op tijd naar bed gegaan. Terug in de hostel de volgende dag ontmoet ik Ellie, een meisje uit Engeland. Ze had de pus van 13.30 naar Paihia, net als ik. We kletsen wat en gaan dan even de stad in op zoek naar ontbijt en een winkel om haar telefoon simlockvrij te maken want ze kan geen Vodafone-simkaartje van Nieuw Zeeland erin doen. Ze vind een winkel, het was eigenlijk een slager en ze moet een paar dagen later terugkomen om haar telefoon op te halen. Haar telefoon is nu nog daar(11-10) en ik weet eigenlijk niet waar Ellie is. De weg naar Paihia in de bus was lang (4 uur stilzitten in de bus), ik kon niet slapen en in de bus schommelde te temperatuur steeds tussen de 19 en 24 graden dus dat was echt klote. Toen we in Paihia waren hebben we onze spullen op de kamers gezet en zijn we de stad ingelopen. Stad, stad, het is eigenlijk meer een dorpje, aan het strand. Vanuit onze hostel kunnen we het strand zien en achter ons zijn bergen waar echt grote huizen op gebouwd zijn. We gaan wat boodschappen doen en na het avondeten zin we een pilsje gaan drinken bij Toby in zijn hostel, de jongen uit Auckland. Hij was hier ook net aangekomen.
De volgende dag steken we het water over naar Russell, een rustig klein dorpje ook vast aan de zee. De zee is heel ruw en de golven laten ons bootje op en neer gaan als een dolle. Na een ruw tochtje komen we in het dorpje aan en Ellie en ik gaan voor een wandeling. Na een uurtje komen we aan de andere kant van de grote berg achter Russell aan en daar ligt Long Beach, een prachtig strand van een paar honderd meter, ingesloten tussen rotsen. We lopen over het strand en ik wil een bergje beklimmen, maar het is privegrond. Ellie wil niet verder, dus ze loopt terug. Ik ga verder en ga wat rustig over de rotsen langs de zee lopen, maar vind de berg toch te hoog en loop ook weer terug. Ik heb Ellie daarna niet meer gezien. Ik kom in contact met een vrouwtje van rond de 60 die de hele berg beklimt om de hond van de buren uit te laten. Echt goed van dat vrouwtje! Ze komt zelf uit Engeland en woont tussen iemand uit Amerika en Nederland. Best wel relaxed. Ik steek terug over, na wat rondhangen op het strand en ga in Paihia uitchecken uit mijn hostel en verhuis naar de buren, want de buren zijn 3 dollar per nacht goedkopen en ze hebben gratis fietsen, kayaks en een zwembad. Iets wat mijn vorige hostel niet had. Ik zet mijn spullen in mijn kamer en ga dan wat eten maken in de keuken. Heb nog wat carbonaraspaghetti over van de vorige avond. Hier zitten Ben en Casper uit Nederland een film te kijken. Ik besluit om ook op de bank te gaan hangen en we praten wat en het zijn best wel relaxte gasten. Casper heeft net VWo afgerond en gaat nu 8 maanden chillen voordat hij aan de Uni gaat beginnen. Ben was projectmanager bij een of ander bedrijf en hij wou gewoon even 3 maanden op vakantie voordat hij zijn eindscriptie moest schrijven voor school. Ik ga weer vroeg naar bed:p
De volgende dag ga ik wat ontbijten ik de keuken en daarna gaan Ben en ik de stad in, wat spullen kopen en ik ga een vishengel kopen want ik wil gaan vissen op het strand. Ik koop wat spullen om et vissen en ben voor 100 dollar klaar (ongeveer 43 euro). Ik heb wat aas gekocht, bevroren trevally en we gaan op het strand zitten en als het aas ontdooit is ga ik vissen. Casper komt even later ook en al snel bijten de vissen, maar het zijn denk ik allemaal kleintjes die maar wat aan het aas eten want ze bijten niet echt door en als ik aansla dan heb ik niks. Op een gegeven moment had ik weer beet en ik had mijn eerste makreel gevangen, ongeveer 25 centimeter lang. Daarna vang ik nog een kleinere makreel en een sardientje en ik heb gebakken aardappelen met makreel als avondeten.
Donderdag ben ik rond 9 uur opgestaan, wat ontbijt gehad, ben aas wezen kopen en ben samen met Till, een jongen uit Duitsland, gaan vissen op het strand. Hij huurt een hengel voor 20 dollar en ik vang 4 makrelen en hij vangt er 2. Ik wil op een gegeven moment in gaan gooien dus ik loop een beetje de zee in, zwemt er een rog voor mijn voeten weg, een rog van ongeveer 1 meter doorsnee. Ik laat mijn aas voor zijn neus vallen maar hij wil het niet. Jammer. We eten met zin allen vis met sla die avond, echt gezellig. Daarna gaan we naar de bar en iedereen wordt piszat:p
Vrijdag heb ik weer wat aas gekocht en we zijn weer gaan vissen, maar er zitten echt venijnige zandvliegen hier, kleine vliegen die je bijten en dan jeukt dat heel erg, een soort kleine vliegen. Ik vis maar een uur en heb geen zin meer dus ga terug naar de hostel. Kate, een meid uit Engeland en Marie-Louise, een meisje uit Denemarken, Ben en ik gaan wat boodschappen doen en gaan dan luchen bij het strand op het gras. Lekker gegeten en als avondeten eten we met zin allen gebakken fishburgers van de grill met groente en aardapellen. Val 's avonds in slaap op de bank, terwijl de groep uit Auckland had gevraagd of ik kwam stappen. Vind het een beetje zonde van mijn geld heir, want het kost toch al allemaal zo veel.
Vandaag ben ik gaan wandelen met Vipke, meid uit Duitsland, Marie-Louise en Ben. Het was een route van 2,5 uur en we lopen er 2 uur op. Het was een wandeling naar een waterval van ongeveer 6 meter hoog. Was echt wel mooi, door de bossen, veel vogels gezien, soort van kwartels, een papegaai en wat meeuwen. We hebben lunch bij de waterval gehad met zijn vieren en toen zijn we terug gegaan naar het dorp, want Vipke moest om half 5 klaar staan met haar backpack want ze had een nachtje cruisen geboekt. Ze gaat weg met een zeilboot, kan kayakken op open zee, zwemmen in het donker, zwemmen met dolfijne, een bbq op de boot, een nachtje slapen en dan de volgende avond komt ze weer terug. Morgen ga ik met Ben vissen op zee, we gaan proberen snapper te vangen en dan gaat Vipke voor ons koken dus dat is wel beter.. Het is nu 8 uur 's avonds en ik ga douchen en dan even naar de kroeg want er is een live band en het is 3 flessen bier voor 15 dollar. 1 dollar is 0,43 euro dus dat komt wel goed vanavond. Maandag wordt het banenzoektijd want het geld gaat er wel heel hard door.
Ik kom binnenkort wel weer een keer online, bedankt voor de reacties en het is hier supermooi. Het weer is wel wisselvallig, het kan van regen naar zon gaan in no-time.
From the sunny Paihia I wish you all a happy weekend...:)
From the sunny Paihia I wish you all a happy weekend...:)
11 Oktober 2008 - 07:33
Mama En Eric:
Hey menneke,
Fijn om te lezen dat je het zo leuk hebt, en dat je zo vele leuke kontakten legt. In het mailtje van gister staat nog een adres van mensen die gister op het postkantoortje waren. Mss ook nog iets?
Fijn weekend, succes met solliciteren, we denken aan je.
Liefs je mama en Eric xx -
11 Oktober 2008 - 11:23
Tonia:
he he jongen
ik zat je berichten te lezen.en moest op een gegeven moment lachen.ik dacht bij mijzelf die gaat onze crisjan en mathie achteraan.alleen lang leven de lol.maar je gaat toch een baantje zoeken.de avonden kunnen ook prachtig zijn .groetjes kees en tonia -
13 Oktober 2008 - 10:37
Bianca:
Kerel..
Echt leuk om je verhalen te lezen! Op het begin dat je plannen had om te vertrekken dacht ik bij mezelf...die komt binnen een maand weer terug omdat die t niks vind en ons mist haha!...
Maar nee, als ik nu die verhalen van je lees denk ik..wowww, wat gaaf en ik snap goed dat je het daar naar je zin hebt en der nog een tijd wil zitten! Groot gelijk..Haha :D ...vooral ook fijn dat er zoveel andere backpackers zijn. Samen lekker alles ontdekken en lol maken!
Wat me wel tegen valt is dat je nog niet op vrouwen jacht bent gegaan..haha, had ik zker wel verwacht!
Lieverd....nog veel plezier daar met z'n alle..geniet er van en veel suc6 met het zoeken naar een baantje..Gooi je charmes in de strijd!...
Dikke kuszzz...Ikkes -
13 Oktober 2008 - 12:45
Riek V Oorschot :
he,leuk je verhalen ik ga iedere week kijken en lezen wat je uitvoert want we zitten samen op internetjetje cafee groetjes riek.... -
13 Oktober 2008 - 12:48
Pietvanoorschot:
ik heb met veel belangstelling je verhalen gelezen enben onder de indruk van de nationaliteiten die je daar onmoet en de zelfde intresse hebben het land ontdekken en feesten een vevelende bijkomstigheid is dat je er bij moet gaan werken piet namens gemert de boules -
13 Oktober 2008 - 13:36
OPA EN OMA :
HALLO MICHAEL
IK HOOP DAT JE WERK VINDT EN DAN LEKKER UITGAAN EN GENIETE VAN HET GOEDE LEVEN
VEEL LIEFS OPA EN OMA
13 Oktober 2008 - 21:35
Tonnie:
hoi michael
oma belde mij had jou veel mailtjes gestuurd maar ze deed het verkeert en belde mij ik via de telefoon uitgelecht.nu kun je mails van opa en oma verwachten ze weten nu hoe het moet groetjes jongen en bekijk alles goed .misschien is dit eenmalig.
groetjes kees en tonnie.p.s je kunt ook een postbus aanvragen en in de zoveel tyd de post ophalen.kunnen we ook eens schrijven of drop versturen.zo deed mathie en crisjan het,is een tip. -
14 Oktober 2008 - 18:01
Tante Wilma:
hey die michael
kei gaaf dat je het naar je zin hebt geniet met volle teugen van je avontuur zoals iedereen al zegt misschien is dit eenmalig , maar al wat je nu mee maakt neemt niemand je meer af en het is een leuke ervaring voor later , jij kan zeggen dat je wat van de wereld hebt gezien , dus ...... GENIET ER VAN ..... groetjes en dikke knuffels tante wilma en michel